(+420) 731 001 877 makler@tomaskopa.cz
Podlaha z lehkého betonu Liapor Mix

Liapor Mix nabízí 3 varianty lehkého betonu pro různé využití při rekonstrukci

Reklama
Reklama

Použití správných materiálů může výrazně usnadnit rekonstrukci bytu nebo domu. Jedním z takových materiálů je lehký keramický beton (Liaporbeton). Jeho hlavní výhodu naznačuje už samotný název. Je lehký. A právě proto je to ideální materiál pro rekonstrukce. Respektuje totiž často již omezenou nosnost konstrukce starších staveb, aniž by pozbyl ostatních důležitých vlastností, které od betonu očekáváte.

Podlaha z lehkého betonu Liapor Mix

Porovnání vlastností běžného betonu a lehkého betonu

Kromě hmotnosti, která je v závislosti na typu lehkého betonu až o ⅔ nižší, se běžný beton a lehký beton liší především v tepelněizolačních vlastnostech. Zatímco běžný beton má součinitel tepelné vodivosti kolem 1,5 W/m.K, což znamená, že teplo jím prochází poměrně snadno, Liaporbeton má tento součinitel od 0,14 W/m.K. To znamená, že podlahy nebo stropy z Liaporbetonu mnohem lépe udrží teplo uvnitř budovy, což vede k nižším nákladům na vytápění. Přitom všem si ale zachovává všechny klíčové vlastnosti betonu, jako je pevnost, odolnost a dlouhá životnost. Všechny zmíněné výhody z něj činí optimální volbu pro mnohé typy rekonstrukcí, které mají za úkol nejen renovovat, ale také snižovat energetickou náročnost.

Rekonstrukce podlahy s lehkým betonem
Rekonstrukce podlahy s lehkým betonem


Rekonstrukce podlahy s lehkým betonem

Tři varianty pro různé typy rekonstrukcí

I když srdce kutila může zaplesat nad řadou návodů, jak si vyrobit lehký beton doma, je třeba zmínit, že to není dobrý nápad. Připravit správnou recepturu je v domácích podmínkách velmi obtížné, ne-li nemožné. Proto doporučujeme využít hotové suché směsi Liapor Mix, které mají garantované vlastnosti. Jejich příprava je navíc velmi snadná. Stačí přidat jen předepsané množství vody.

Rekonstrukce podlahy s lehkým betonem
Rekonstrukce podlahy s lehkým betonem


Rekonstrukce podlahy s lehkým betonem

Vybrat si můžete hned ze tří variant s různými vlastnostmi, které jsou vhodné pro různé typy rekonstrukcí.

Liapor Mix 4–8 mm je vhodný pro lehké výplňové, tepelně izolační a podkladové vrstvy. I když se zpravidla používá při rekonstrukcích podlah, jeho využití je daleko širší. Třeba pro rekonstrukce keramických, prefabrikovaných a klenbových stropů, lehké, izolační, výplňové a vyrovnávací vrstvy konstrukcí, nebo protipožární ochranu inženýrských sítí.
Liapor Mix final 1–4 mm je určen především pro finální vrstvy podlah. Dále se hodí také pro rekonstrukce podlah s vyšším zatížením nebo betonáž nastavitelných desek.
Liapor Mix Statik 1–4 mm s garantovanou pevností v tlaku 18 MPa je vhodný pro lehké betonové stropní konstrukce, vyztužené nosné vrstvy podlah, keramické a klenbové stropy nebo balkony.

Lehký beton – detail
Lehký beton – detail
Liapor Mix, Liapor Mix final
Liapor Mix, Liapor Mix final


Snadná příprava i zpracování

Suchou směs stačí rozmíchat s vodou v míchačce nebo ručně a můžete pracovat stejně, jako by se jednalo o klasický beton. Jen je potřeba vzít na vědomí, že beton připravený ze směsí Liapor Mix rychleji zasychá. Podlaha bude pochozí přibližně za jeden den. Celková doba vysychání je 5 až 7 dnů v závislosti na stavu stavby, prostředí v místnosti a ročním období (teplota, vlhkost, možnost větrání apod.), nicméně finální pevnosti v tlaku bude dosaženo až po cca 28 dnech.

Liapor Mix najdete v e-shopu výrobce na obchod.liapor.cz, v obchodní síti Liapor a také ve stavebninách DEK po celé České republice. Více informací je k dispozici na webu www.liapor.cz.

Povrch z lehkého betonu
Povrch z lehkého betonu
Vlevo Liapor Mix, vpravo Liapor Mix final
Vlevo Liapor Mix, vpravo Liapor Mix final


 

0/5 (0 Reviews)
Reklama
Reklama
Odebírat články (NEWSLETTER)....nebojte žádný SPAM, ruku na to
Reklama
Reklama