(+420) 731 001 877 makler@tomaskopa.cz
Posuvná okna se skly IZOS Shadow, okna jsou bez stínicí techniky

Vztah mezi okny, interiérem a světlem: Důraz na izolační sklo

Reklama
Reklama

Ve světě moderní architektury a interiérového designu hrají okna klíčovou roli nejen jako estetický prvek, ale především jako zásadní funkční složka, která výrazně ovlivňuje kvalitu prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme. Jedním z hlavních prvků, který zásadně ovlivňuje vlastnosti okenního sysu, je izolační sklo. Jeho schopnost propouštět světlo, jako je tomu u IZOS Energy+, a zároveň izolovat teplo a chránit interiér před nepříznivými vnějšími vlivy, je nezbytná pro vytvoření zdravých a energeticky efektivních prostorů.

Posuvná okna se skly IZOS Shadow, okna jsou bez stínicí techniky

Světlo jako základní prvek pohody

Světlo má nepopiratelný vliv na lidskou pohodu a zdraví. Přirozené světlo, které proniká do interiéru skrze okna, reguluje biologické rytmy, zlepšuje náladu a zvyšuje produktivitu. Proto je zásadní, aby množství světla vstupujícího do místnosti bylo optimalizováno. Izolační sklo s vysokou světelnou propustností (LT), jako je IZOS Energy+ s hodnotou 77 %, je ideální volbou pro prostory, kde je kladen důraz na maximální využití denního světla.

Tepelný komfort a izolační vlastnosti

Izolační sklo není jen o propouštění světla. Jeho hlavní funkcí je zajistit, aby teplo zůstávalo tam, kde je potřeba – v zimě uvnitř a v létě venku. Moderní izolační skla jsou navržena tak, aby minimalizovala tepelné ztráty (nízké hodnoty Ug), což přispívá k energetické účinnosti budovy a snižuje náklady na vytápění či chlazení. Při výběru správného izolačního zasklení oken je důležité zohlednit orientaci domu vůči světovým stranám. Dobře zvolená skla, jako IZOS Energy+, pracují se sluneční energií – propouští ji a tím přitápí interiér v zimním období zdarma, nebo naopak blokují podle potřeby, jako IZOS Shadow. Tím výrazně zvyšují energetické úspory a komfort v domě.

Estetický vliv a integrace s architekturou

Okna a použité izolační sklo mohou výrazně ovlivnit vizuální vzhled budovy jak zvenku, tak zevnitř. Výběr rámu, tvaru a typu skla umožňuje architektům dosáhnout požadovaného estetického efektu a harmonicky začlenit okna do celkového designu stavby. Výběr správného typu izolačního skla by měl být proveden s ohledem na specifické požadavky daného projektu a potřeby uživatelů, přičemž je třeba vzít v úvahu jak estetické, tak funkční aspekty. V moderních stavebních projektech představuje izolační sklo klíčový prvek, který umožňuje dosáhnout optimálního světelného a tepelného komfortu a zároveň zajišťuje estetiku, což vede k vytvoření zdravého a příjemného prostředí pro život a práci.

www.izos.cz

 

0/5 (0 Reviews)
Reklama
Reklama
Odebírat články (NEWSLETTER)....nebojte žádný SPAM, ruku na to
Reklama
Reklama