(+420) 731 001 877 makler@tomaskopa.cz
Potřebujete zjistit, čí je dům nebo pozemek, který se vám líbí? Tady máte návod

Potřebujete zjistit, čí je dům nebo pozemek, který se vám líbí? Tady máte návod

Reklama
Reklama

15.8.2024 – Pro informace týkající se majitelů nemovitostí evidovaných v katastru nemovitostí nemusíte chodit na Czech point, ale můžete je zjistit online v pohodlí svého domova. Stačí mít vhodný přístroj, počítač, mobil, tablet, a připojení k internetu. Ani to není složité. Zvláště znáte-li trochu danou lokalitu.

Nahlížení do katastru je možné na webu https://nahlizenidokn.cuzk.cz/. Pokud si nechcete pamatovat či zadat adresu, stačí do vyhledávače napsat katastr nemovitostí a tento web uvidíte hned jako první vyhledaný. Na titulní straně jsou krásné ikonky, kde si lehce zvolíte, co potřebujete najít. 

Vyhledat si můžete konkrétní parcelu, stavbu nebo jednotku. Do katastrálního území stačí zadat jméno obce a už se nabídne i s patřičným katastrálním číslem. Ovšem pro katastrální jednotku potřebujete znát číslo dané parcely. V horní nabídkové liště si klikněte na mapu. A vida, už je vidět mapa celé republiky a pak je třeba najet na konkrétní místo a zvětšovat, zvětšovat a zvětšovat, až se dostanete na konkrétní místo. Jestliže místo dobře neznáte, nebude pro vás snadné orientovat se jen podle katastrální mapy, která jsou samé čáry a hranice pozemků, jedna vedle druhé. Zvolte proto…

…kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní stáhnout zdarma. 

magazin_realitycechy_202408

0/5 (0 Reviews)
Reklama
Reklama
Odebírat články (NEWSLETTER)....nebojte žádný SPAM, ruku na to
Reklama
Reklama