(+420) 731 001 877 makler@tomaskopa.cz
Postup výstavby montované haly. Na co je důležité se zaměřit krok po kroku?

Postup výstavby montované haly. Na co je důležité se zaměřit krok po kroku?

Reklama
Reklama

Záměr výstavby montované haly je potřeba si dobře promyslet a naplánovat. Pro investora, který primárně řeší svůj vlastní bussiness a halu potřebuje pro rozvoj svého dalšího podnikání nebo halu potřebuje například na pronájem dalším firmám, je tato první fáze klíčová. Přitom ne vždy má potřebné znalosti a potřebný čas. Proto v PROMO HALÁCH jsme s investorem často v kontaktu od jeho prvotní úvahy o stavbě.

Od konzultací až po vizualizaci

S investorem stavby řešíme výstavbu haly již od samotné prvotní úvahy o realizaci haly. Samozřejmostí je základní konzultace, kde si probereme představu investora, budoucí účel využití haly a především další potenciální rozvoj investorova podnikání. Snažíme se navrhnout takové řešení, které umožní případné další rozšíření prostoru haly. V rámci našeho návrhu se řeší dispoziční, materiálové a estetické požadavky investora, začlenění do okolní krajiny a do terénu včetně napojení sítí. Zpracovává se formou jednoduchých výkresů a zpravidla se vytvoří i více variant. Součástí může být i vizualizace pro lepší představivost. Umožňujeme i vymodelovat si základní montovanou halu v našem konfigurátoru hal.

Projekční činnost

Dalším krokem je projekční činnost, kdy našemu klientovi dodáme návrh konstrukčního řešení haly. Konstrukční řešení musí být vždy v souladu s požárně bezpečnostní koncepcí haly. Odpovídat použitým typem opláštění a požární odolností konstrukce. Vše musí být podloženo statickým výpočtem. Protože se snažíme celý proces co nejvíce urychlit a pro klienta usnadnit, nabízíme i možnost vytvoření kompletního projektu pro stavební povolení. Spolupracujeme s týmem projektantů, kteří se na tuto činnost zaměřují. Následně je kompletní dokumentace podána na stavební úřad.

Stavební povolení jako poslední instance

Stavební řízení končí rozhodnutím stavebního úřadu. V případě, že žádosti vyhoví, vydá stavební povolení. To obsahuje podmínky, za kterých se má stavba provádět a případně i užívat. Proti rozhodnutí stavebního úřadu se můžete odvolat do 15-ti dnů od doručení. Platnost stavebního povolení je časově omezena. Stavba se musí zahájit do dvou let ode dne právní moci stavebního povolení. V opačném případě pozbývá stavební povolení platnosti.

Samotná realizace haly probíhá po vydání stavebního povolení jednou z našich montážních skupin. Termín výstavby většinou naplánujeme s objednatelem stavby předem a snažíme se tak co nejvíce zkrátit dobu výstavby haly. Samozřejmostí je tak plynulá návaznost jednotlivých stavebních prací. Konstrukce montované haly je montována na předem připravené betonové patky. V případě zhoršených geologických podmínek potom na vrtané piloty. Konstrukce haly je uzpůsobena požadavkům na jejich účel užívání. U konstrukce předem řešíme její využití pro vynesení například mostového jeřábu, vestavby pater, balkonů následných přístaveb a minimalizujeme tak použití dalších sloupů a sekundárních konstrukcí s důrazem na ekonomické využití prostoru.

Po dokončení výstavby dojde k samotnému předání haly investorovi. Investor od nás obdrží veškerou dokumentaci potřebnou pro úspěšnou kolaudaci. Zároveň si s ním projdeme celou stavbu a seznámíme ho s tím, jak se o halu dobře starat a předejít tak případným škodám.

Záruční a pozáruční servis samozřejmostí

Samotnou výstavbou ale ve většině případů náš kontakt se zákazníkem nekončí. Rádi mu jsme nápomocni s případnými dalšími dostavbami haly, rozšířením prostor. Samozřejmostí je i kvalitní záruční i pozáruční servis.

 

0/5 (0 Reviews)
Reklama
Reklama
Odebírat články (NEWSLETTER)....nebojte žádný SPAM, ruku na to
Reklama
Reklama